KYK Yurtlarındaki 32 GB İnternet Limiti ve Avrupa Kıyaslaması

egemen

Yönetici
Yönetici
Tech Yazar
27 Tem 2025
38
31
31
egemengul.net
Merhabalar! Ben Egemen Gül. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisiyim.

"Türkiye'deki altyapı sorunları ve dijital vizyon eksikliği" konusunda, binlerce üniversite öğrencisini ilgilendiren güncel ve yakıcı bir durumu sizinle paylaşmak istedim.

Şu an KYK yurtlarında kalan öğrencilere sunulan GSBWIFI hizmeti, aylık 32 GB kota ile sınırlandırılmış durumda. Bir mühendislik öğrencisi olarak ders materyalleri, teknik dökümanlar ve eğitim videoları derken bu kotayı doldurmam sadece birkaç gün sürüyor. Kota dolduktan sonra hız o kadar düşürülüyor ki internet fiilen kullanılamaz hale geliyor.

Geçtiğimiz dönem Erasmus kapsamında Polonya'da (Opole University of Technology) bulundum. Oradaki üniversite yurtlarında altyapının öğrenciye nasıl sunulduğunu bizzat deneyimledim. Her odada sınırsız, kotasız ve yüksek hızlı internet standarttı. Türkiye'de altyapımız olmasına rağmen, öğrencilerin bilgiye erişiminin "kota" ile kısıtlanması, 2025 dünyasında kabul edilebilir bir durum değil.

Bu konunun sizin tarafınızdan ele alınmasının, sesimizin duyulması ve yetkililerin dikkatini çekmesi açısından çok etkili olacağını düşünüyorum. Müsaitliğiniz olursa bu durumu bir video içeriğiyle konuşmak veya verileri size aktarmak isterim.

Ayrıca bu konu için halk desteğine de ihtiyacımız var. Bunun için bir X gönderisi oluşturdum,

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim, iyi çalışmalar.